Home
Savremeni aspekti terapije bronhijalne astme
bronhijalna-astma

Savremeni aspekti terapije bronhijalne astme

Ovaj kurs kreiran je sa ciljem da lekari: shvate značaj ranog otkrivanja astme, lakše prepoznaju rane simptome astme, da im se približi nova klasifikacija lekova koji se koriste u terapiji astme, diskutuju o upotrebi kortikosteroida u terapiji astme, razmotre situacije za primenu monoterapije i kombinovana terapija astme.

Bitno je bilo da lekari nakon završene edukacije lako prepoznaju stanja u kojima ne bi trebalo uključivati antibiotike kako se ne prikrila klinička slika astme. Takođe, učesnici su osposobljeni: da analiziraju i kritički evaluiraju primenu lekova, budu upoznati sa GINA smernicama, da pravilno upotrebljavaju rezultate astma kontolnih testova, da pravilno upotrebljavaju rino kontrol testove, da nauče da čitaju rezultate spirometrije, itd.

Kurs je akreditovan kao domaći kurs I kategorije (broj akreditacije je А-1-539/2012) I pasivnim učesnicima doneo je 5, a predavačima 10 bodova.

Predavači su bili: dr sci. med dr Marko Mažibrada, dr sci. med dr Slobodan Petrović, Dr Ljiljana Stanković, Dr Vladimir Lisinac

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.