Home
Atopijski dermatitis kod dece – od medicinskih potreba do novog algoritma lečenja
decji-dermtatitis

Atopijski dermatitis kod dece – od medicinskih potreba do novog algoritma lečenja

                Program kontinuirane edukacije prvenstveno je bio namenjen dermatolozima i pedijatrima, a održan je 23. maja 2015. godine u Beogradu, u hotelu Falkensteiner.

Osnovna ideja kreiranja i organizovanja ovoga kursa je bila da se unapredi kvalitet svakodnevnog rada lekara (dermatologa i pedijatara, svih nivoa zdravstvene zaštite, u ambulanti), kroz unapređenje kvaliteta dijagnostikovanja, lečenja, a samim tim i života pacijenata obolelih od atopijskog dermatitisa.

Učesnici kursa podsetili su se na specifičnosti kliničke slike atopijskog dermatitisa u odnosu na uzrast obolele dece. U predavanjima su predstavljenja i nova saznanja o patogenezi i lečenju, kao i praktični saveti neophodni za svakodnevni rad, dijagnozu i terapiju atopijskog dermatitisa kod dece. Podvučen je značaj rane dijagnostike i lečenja, a sve u cilju prevencije senzibilizacije na spoljašnje i autoalergene, značajne za poboljšanje ishoda lečenja i unapređenja kvaliteta života kod dace sa atopijskim dermatitisom.

Predavači su bili: prof. dr Miloš Nikolić, doc. dr Sonja Prćić, doc. dr Gordana  Ristić, ass. dr Mirjana Veljić Gajić, dr Ljiljana Stanković, dr Anica Radulović, dr Milica Vučinić, dr Svetlana Grubor.

NAPOMENA: Obzirom da rezultati akreditacije nisu bili objavljeni do datuma održavanja kursa, svi učesnici su na poklon od MAPa dobili kotizaciju za jedan online test, koji će im biti dostupan od 01.09.2015.godine.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.